2020. március 27., péntek

Burgonyás lángos / Burgonyalángos

Burgonyás lángos / Burgonyalángos

75 dkg burgonya
12 evőkanál liszt (gluténmentes lisztből több kell- kb. 15 kanál)
2 tojás
1 teáskanál só
olaj

Meghámozom a burgonyát, kockákra vágom, és köményes – sós vízben puhára főzöm. Miután megfőtt, leszűröm, nagyon összetöröm, mintha krumplipürét készítenék, és hagyom, hogy kehüljön legalább annyira, hogy forró semmi szín alatt ne legyen! Lehűlése után beleteszem a lisztet, sót, tojást, és jól összedolgozom. Ha kell még hozzá liszt, teszek még közben hozzá, a fontos, hogy nyújtható, kézzel húzgálható tésztát kapjak. Kisebb (kb. félmaroknyi) darabokat veszek ki belőle, melyeket a kezemmel jól széthúzgálok és forróolajban kisütök.
Egy edénybe kedvem szerinti olajat öntök (pl. olíva olaj, lenmagolaj, stb.) és ebbe kicsi sajtreszelőn 3 gerezd fokhagymát reszelek. Készítek ki reszelt sajtot és tejfölt is.
Mindenki kedve szerint választja ki mivel szeretné enni. A gyerekeim megkenik a fokhagymás olajjal, majd megkenik tejföllel, ha nem elég sós meg is sózzák, és utána rászórják a sajtot. :) Ld. kép


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése