Burgonyás
lángos / Burgonyalángos
75 dkg burgonya
12 evőkanál liszt (gluténmentes lisztből több kell-
kb. 15 kanál)
2 tojás
1 teáskanál só
olaj
Meghámozom a burgonyát, kockákra vágom,
és köményes – sós vízben puhára főzöm. Miután megfőtt, leszűröm, nagyon összetöröm,
mintha krumplipürét készítenék, és hagyom, hogy kehüljön legalább annyira, hogy
forró semmi szín alatt ne legyen! Lehűlése után beleteszem a lisztet, sót,
tojást, és jól összedolgozom. Ha kell még hozzá liszt, teszek még közben hozzá,
a fontos, hogy nyújtható, kézzel húzgálható tésztát kapjak. Kisebb (kb. félmaroknyi)
darabokat veszek ki belőle, melyeket a kezemmel jól széthúzgálok és
forróolajban kisütök.
Egy edénybe kedvem szerinti olajat öntök
(pl. olíva olaj, lenmagolaj, stb.) és ebbe kicsi sajtreszelőn 3 gerezd
fokhagymát reszelek. Készítek ki reszelt sajtot és tejfölt is.
Mindenki kedve szerint választja ki mivel szeretné enni. A gyerekeim megkenik a fokhagymás olajjal, majd megkenik tejföllel, ha nem elég sós meg is sózzák, és utána rászórják a sajtot. :) Ld. kép
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése